Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2009 15:35 - Как да поддържаме любовта си жива ?
Автор: bgm8 Категория: Забавление   
Прочетен: 1904 Коментари: 0 Гласове:
2



 Когато се влюбим, обикновено си мислим, че само това ни е необходимо, за да сме щастливи. 

Когато реалността настъпи и преживеем първият си спор, разбираш, че твоя партньор не е перфектен. В началото на своята връзка правим всичко възможно, за да преборим съмнението в своя партньор – показваме любов и добра воля, дори и когато сме разстроени.
С течение на времето може да става все по-трудно да се разрешават спорове и да се чувстваш вс епо-малко обичащ и прощаващ към своя партньор. Тогава започваме да се питаме, има ли тайна, която да удължава връзката?
Възможно ли е наистина да заживееш щастливо със своята любима/любим. Отговорът на въпроса е ДА!  Първото нещо, което трябва да помним е, че за да запазиш една връзка здрава и щастлива трябва да работиш за това, няма как това да стане само – също като едно цвете, няма да расте ако не го поливаш и подхранваш. Често забравяме, че една двойка се състои от две човешки същества, които имат нужда д абъдат оценявани, чувани и ценени.
Ето и нашите седем съвета:
1.Винаги оставяй отворена възможността за разговори.
Ако не знаеш как да изразиш своите чувства или не можеш да слушаш добре, научи се да го правиш. Прочети книга, гледай филм :) - а най-добре гледай какво правят по-големият ти брат, сестра, приятели, но никога приятелите от същата възрастова група – и те знаят колкото теб!
2. Не крий спора под килима, т.е. не отлагай спор за по-късно, тъй като няма да изчезне сам.
Направи всичко възможно да разрешиш спора в момента, в който е възникнал, за да не получаваш същия спор под различна форма още няколко пъти. Питай какъв е проблема, как да го разрешиш и как да се промениш, предлагай решения, за да се види, че ти пука.
3.Запомни, че обичаш човека до теб
Запомни, че трябва да бъдеш най-добрия/ата за него/нея.
Давай възможност на партньора ти да се замисли за връзката ви, когато се чувстваш сърдит, наранен или разочарован. Говори с партньора си, не прави сам изводи.
4. Не приемай партньора си за даденост.
Казвай на твоята половинка всеки ден нещо, което цениш в него/нея и колко си благодарен/а, че го има до теб.
5. Твоята половинка, никога не трябва да се чувства като твой враг.
Ако все пак се чувства така, нещо генерално е сбъркано. Или няма смисъл да продължавате или сте скрили твърде много неизяснени проблеми или не си говорите въобще. Ако все пак има толкова омраза един към друг, голям свят, много хора, по-добре е да си щастлив, отколкото да не намираш изход. В момента, в който се замислиш за това, може би ще се върне и любовта ти, кой знае :).
6.Наблюдавай връзката си.
Забелязвай и не пренебрегвай предупрежденията  - по малко любвеобвилен, повече спорове, не си щастлив/а. Като започнеш да забелязваш, значи, че си готов/а да направиш нещо по въпроса. Ако наблюдаваш ще разбереш и причината за тов аповедение на своя партньор – наистина !

Не ти трябва магия, за да живееш щастливо с твоята половинка, но това изисква усилия, както от твоя страна, така и от страна на твоя любим/а, винаги забелязвай човекът до теб!




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgm8
Категория: Забавление
Прочетен: 44534
Постинги: 11
Коментари: 17
Гласове: 47
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031