Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2009 13:44 - Съвети как да пишем СМС или съобщение до своят/а любим/а
Автор: bgm8 Категория: Тя и той   
Прочетен: 3120 Коментари: 1 Гласове:
0



Какво да не пишеш

Не гадай.
Ако съобщението от човека, който харесваш е криптирано и неясно, изчакай докато се видиш с него/нея и питай в прав текст,-„какво точно искаше да кажеш в съобщението си”. Съобщението може да развинти вашата фантазия и мечти или несигурността да те превземе. Когато получиш подобно съобщение, върни – „Какво?! Хайде да говорим по-късно!” След това потисни жекланието си да анализираш.

Не съкращавай твърде много
Искаш набързо да се разбереш в текстово съобщение, но се придържай към съкращения и символи, които всички ползват (като m8 – приятел ;)) Ако започнеш да измисляш термини, докато пишеш, ще изпратиш неразбираеми драсканици.

Не изтезавай дълго.
Флиртуването със съобщения е забавно и един вид игра – разбира се, ако си честен/на в чувствата си. Словестното флиртуване е толкова забавно, че лесно се увличаш. Като прекалиш, се стига до момент, в който се дават твърде големи надежди, само за да нараниш събеседника си, или още повече, да привлечеш нежелан ухажор.

Не пращай съобщения, когато си ядосан/а.
Ясно е, че може да се изрази общото ти настроение с ‘Grrrr…”, но най-добре всигни телефона, за да се успокоиш малко. Ако се опиташ да разрешиш напрегната ситуация с 25 символа ще стане такава каша, която ще е трудно да се разреши с още 5 х 25 символа.

Не бъди груб/а, не съобщавай лоши новини.
Може да е ефективно късането с мейл или смс, но не е стилно – в света, в който  живеем лошата репутация се разпростанява бързо. Съобщението лесно се копира и разпраща до всички, затов анай-добре го направете лично или по телефон.

Какво да пишеш - Пиши готини нищота :).
Със забързаното ежедневие, може да е трудно да вдигнеш телефона, за да се обадиш на някого и да му отделиш 10, 20 минути.  Кратък мейл или смс с текст като „Хей как си, сигурна съм денят ти е прекрасен..” могат внезапно да подобрят настроението на всеки. След, проведено проучване сред потребители се оказва 52% от тях, предпочитат да получат съобщение от сорта „Мисля за теб..”, отколкото каквото и да е друго съобщение.

При далечни връзки, пращайте си повече мейли и смси.
Съобщенията могат да допренесат за едно чувство на близост, което телефонният разговор трудно може да направи. Можеш да си пращаш съобщения в момента, в който ти се изникне някоя мисъл.

Размени съобщения преди първа среща.
34% от хората са съгласни, че е добре да са си разменили няколко съобщения преди да са се видели на живо. Поддържай комуникацията лека и забавна. Разпитвай за любимите места за срещи с приятели, музикални групи, какво прави като хоби, това може да стартира доста забавен разговор по между ви.

Отговаряйте възможно най-скоро.
Много хора не са далеч от компютър с интернет, или мобилен телефон, затова ако не се отговори скоро, се счита, че отсрещната страна игнорира съобщението. Най-лошото, което можеш д анаправиш е да отговориш късно на съобщение. Ако не можеш да отговориш веднага, пиши нещо от сорта на – „С клиент съм..”, „Не мога да се измъкна от тая среща…”, „Ще ти пиша скоро!” или ако и това не можеш да напишеш, можеш когато връщаш писмо или смс съобщение да напишеш „Извинявай, тъкмо получих това…”




Гласувай:
0



1. анонимен - sms
29.01.2010 19:29
mn qko

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgm8
Категория: Забавление
Прочетен: 44536
Постинги: 11
Коментари: 17
Гласове: 47
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031